Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Adolf Hitler : Τα Μυστικά ενός Μαζικού Δολοφόνου, Mέρος 9ο



Εισαγωγή 
 
Στην πρώτη Ενότητα της παρουσίασης αυτής παρακολουθήσαμε βήμα προς βήμα τα πρώτα χρόνια της ζωής του Adolf Hitler, από τη γέννησή του μέσα στους κόλπους της οικογένειας του  Alois και της Klara, και μέχρι το τέλος της θητείας του στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πέρα όμως απ’ τα φυσικά γεγονότα της ζωής του, είδαμε το πώς ρίζωσε μέσα στην προσωπικότητά του και η βαθιά ψυχική διαταραχή, μετά απ’ την απίστευτη ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που υπέστη απ’ τον πατέρα του.

Αναμφισβήτητα Ναρκισσιστής, αθεράπευτα παρανοϊκός και ουσιαστικά Ψυχοπαθής, αλλά και ταυτόχρονα χαρισματικός κι επιτήδειος,  ο άνθρωπος που άλλαξε την Ιστορία του Κόσμου άρχισε ν’ ανοίγει σ’ εμάς τα πιο απόκρυφα μυστικά του.  Παρακολουθώντας την αλλόκοτη σκέψη του πήραμε απαντήσεις σε πολλά μας  ερωτήματα,  σχετικά με το πώς το στίγμα που κουβαλούσε για την  Εβραϊκή του καταγωγή αποκρυσταλλώθηκε τελικά σ’ ένα λυσσαλέο φυλετικό μίσος. Μίσος, που έγινε η σπίθα που ξεκίνησε τη φωτιά για τ’  Ολοκαύτωμα χιλιάδων αθώων ψυχών.

Υστερόγραφο: Συνιστώ στον αναγνώστη που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για πρόσωπα, θεσμούς, σύμβολα και καταστάσεις, να διαβάζει τις υποσημειώσεις που βρίσκονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΥΤΕΡΗ

O Adolf Hitler και η Απόκρυφη Ιστορία του Γ’ Ράιχ

Πώς η σκιώδης προσωπικότητα ενός  περιθωριακού, ανεπάγγελτου κι « επαρχιώτη» Αυστριακού, αναρριχάται ξαφνικά στα ύπατα πολιτικά αξιώματα της  Γερμανίας των αρχών του 20ου αιώνα, υπερβαίνοντας μεγαλοαστούς και αριστοκράτες που την κυβερνούσαν μέχρι τότε; 

Αυτή θα ήταν τώρα, νομίζω, η βασική απορία όλων μας. Αν μπορεί πράγματι να συμβεί κάτι τέτοιο, θα σκέφτεστε, τότε τίποτα στον κόσμο δεν είναι απίθανο : Το θαύμα μπαίνει στη ζωή, και το παραμύθι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τρυπώσει στις ζωές όλων μας. Όμως καθώς θα δούμε στην ενότητα που μπαίνουμε, ό,τι συνέβη με τον Χίτλερ δεν έχει σχέση ούτε με θαύμα, ούτε με παραμύθι : Είναι μια προσεκτικά και συστηματικά υπολογισμένη συγκυρία. Όπου ένας άσημος παρίας παραφυλάει μέσα στο πλήθος για την κατάλληλη στιγμή να εισχωρήσει κι αυτός μέσα στο κύμα της λαϊκής απόγνωσης. Ένα  κύμα που το ξέρει καλά, πως αργά ή γρήγορα θα φουσκώσει επικίνδυνα και θα θεριέψει. Που ξέρει πως αναζητώντας διέξοδο στην ελπίδα θα γίνει Τσουνάμι, παρασέρνοντας στο καταστροφικό διάβα του γαίες, πόλεις, ανθρώπους και κοινωνίες. Αυτή τη μοναδική συγκυρία περιμένει αυτός ο μυστικοπαθής άγνωστος, κι είναι η δική του ώρα για να δράσει: Θα επιστρατεύσει στην υπηρεσία του δυνάμεις υπόγειες και σκοτεινές και θα κολακέψει συμφέροντα ανήθικα, που τελικά θα τον εκσφενδονίσουν ψηλά: Από τα έγκατα του κοινωνικού πηγαδιού, έως την πρωθυπουργία της «Μητρόπολης του Τευτονισμού»[i], Γερμανίας. 

Κι από κει, αφού θα πετάξει από πάνω του τη λεοντή του εθνοσωτήρα, θα εξαπολυθεί εκτός ελέγχου για να φέρει το Τέλος του Κόσμου όπως μέχρι τότε τον ξέραμε, μέσα σ’ ένα πολεμικό σάβανο Θανάτου. 
  
Ποια ήταν όμως αυτή η μοιραία συγκυρία;

Ο υπερ-φιλόδοξος και μεγαλομανής Adolf Hitler ήταν προικισμένος μ’ ένα χάρισμα που στη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας του φάνηκε υπερβολικά χρήσιμο: Ήξερε ν’ αξιοποιεί στο έπακρο - και χωρίς ηθικούς δισταγμούς -- τα εκάστοτε δεδομένα που είχε στη διάθεσή του, προκειμένου να πετυχαίνει τους σκοπούς του. Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε από κοντά το πώς εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του τον κοινωνικό και πολιτικό σφυγμό της Γερμανίας των αρχών του 20ου αιώνα, για ν’ αναρριχηθεί στο θώκο της εξουσίας….

Ο Αυτοκράτορας Γουλιέλμος Κάιζερ ο Α’
Η Κοινωνική και Οικονομική Ανασφάλεια των Λαϊκών Τάξεων.

Πίσω απ’  τις κουίντες της λαμπερής στέψης του νέου Αυτοκράτορα των Γερμανών, Φραντς Γιόζεφ του Α΄ στα 1871 ( γνωστού απλά ως  «Κάιζερ» [ii])   που συμπίπτει περίπου χρονικά με τη Γέννηση του 2ου Γερμανικού Ράιχ,  επικρατούσε μια άλλη, πολύ διαφορετική εικόνα: Ο απλός λαός  σπαρασσόταν από τη φτώχεια και την κοινωνική ανασφάλεια. Ήταν η απότομη εκβιομηχάνιση που είχε φέρει στη Γερμανική κοινωνία τα πάνω- κάτω. Καθώς οι πάσης φύσεως μηχανές είχαν υποκαταστήσει τ’ ανθρώπινα χέρια,  οι αγρότες εγκατέλειπαν τη γη τους συρρέοντας κατά εκατομμύρια στα μεγάλα αστικά κέντρα για να γίνουν ανειδίκευτοι εργάτες. Αλλά και οι κάθε είδους ειδικευμένοι τεχνίτες της πόλης και της περιφέρειας έβλεπαν τη δουλειά και τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται κάτω απ’ την επέλαση της μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, για όλους αυτούς οι δουλειές του ποδαριού και το εργατικό μεροκάματο δεν έφταναν να γεμίσουν τον καθημερινό τραπέζι και το μέλλον διαγραφόταν σκοτεινό, χωρίς προοπτική κι ελπίδα βελτίωσης. Παράλληλα, μια νέα τάξη τραπεζιτών και βιομηχάνων εισχωρούσε στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης του κράτους, σπάζοντας το μονοπώλιο της εξουσίας από τους κατά παράδοση Γαλαζοαίματους.

Ο λαός αισθανόταν θυμωμένος κι ανικανοποίητος, και μέσα στις τάξεις της γερμανικής κοινωνίας βασίλευαν πλέον το χάος κι ο εθνικός διχασμός. Πού ήταν λοιπόν η  υπόσχεση που τους είχε δώσει ο νεόκοπος αυτοκράτορας για ένα έθνος βασισμένο στην Σταθερότητα, την Εθνική Ενότητα και την Τάξη;

 Σημείωση της Συγγραφέως: Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες επάνω στις αποκρυφιστικές ιδέες και πρακτικές των Ναζί, πατήστε επάνω στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=n για να παρακολουθήσετε το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο Nazis : The Occult Conspiracy”

 ( Συνεχίζεται…. )

© Δώρα Νικολαΐδου, Ιούνιος 2014
 

«Ο Τεύτονας με την Ατλάντεια Καταγωγή », όπως τον εξιδανίκευε στην τέχνη ο Γερμανικός Αποκρυφισμός





Τεύτονες : Μια Γερμανική φυλή που αρχικώς εποίκιζε τη Χερσόνησο της Γιουτλάνδης, με άλλα λόγια εδάφη που σήμερα εντάσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας. Ο όρος όμως ( «Τευτονικοί λαοί», «Τεύτονας» ) έχει πάρει ευρύτερες διαστάσεις περιλαμβάνοντας γενικώς τους αποκλειστικά Γερμανόφωνους λαούς και φυλές.

[ii] Ράιχ ( Reich ) : Η λέξη έχει την καταγωγή της στο αρχαίο Γερμανικό γλωσσικό ιδίωμα, και μπορεί να πάρει τις σημασιακές αποχρώσεις « Έθνος», « Πολιτική Εποχή», « Βασίλειο» ή « Αυτοκρατορία». Με τον όρο αυτόν οι ίδιοι οι Γερμανοί αναφέρονται και στις τρεις μεγάλες Γερμανικές «Πολιτικές Εποχές» που σημάδεψαν την ιστορία  τους :
  • Στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους ( 962 μ.Χ.–1806 )
  • Στην Γερμανική Αυτοκρατορία, η οποία διήρκεσε από την ενοποίηση της Γερμανίας κάτω από την εξουσία του Γουλιέλμου Κάιζερ του Α το 1871, και κατέρρευσε στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τα γεγονότα της Γερμανικής Επανάστασης το 1918 – 1919, και τέλος
  • Στην Ναζιστική Γερμανία, γνωστό ως Γ’ Ράιχ, το οποίο διήρκεσε από το 1933 και μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, το 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου