Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Όταν τα άστρα μίλησαν για τον Adolf Hitler, Μέρος 8ο




                                                                     
Συναστρίες και Άτομο

Πριν περάσουμε στο δεύτερο μέρος της ζωής του Adolf Hitler, που  σημαδεύεται απ’ το ντεμπούτο του ως « outsider» στα πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας του Μεσοπολέμου, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν οι επιρροές που δέχτηκε η προσωπικότητα και το πεπρωμένο του απ’ το Συμπαντικό κόσμο. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύετε στην επιρροή των πλανητικών συσχετισμών κατά την ώρα της γέννησής μας επάνω στο ποιοι είμαστε και στο πού πάμε, όμως είμαι πεπεισμένη ότι διαβάζοντας το πορτραίτο που ακολουθεί - και ειδικά γνωρίζοντας a priori την αλήθεια για το τι άνθρωπος ήταν και για το πώς κατέληξε- θα εντυπωσιαστείτε από την ακρίβεια των χαρακτηρισμών και των προβλέψεων.[1] 

Ο Adolf Hitler λοιπόν, που γεννήθηκε στις 6.30 το απόγευμα της 20ης Απριλίου του 1889 στην κωμόπολη του Braunau am Inn της Αυστρίας, είχε τον Ήλιο στο Ζώδιο του Ταύρου,  Ωροσκόπο στο Ζυγό και Σελήνη στον Αιγόκερο. Επίσης, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Λέων είχαν κυρίαρχη επίδραση στην προσωπικότητά του. Θα πρέπει εδώ βέβαια να φωτιστεί το γιατί, αν κι είναι αυτονόητο ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί κάτω από τους ίδιους πλανητικούς και ζωδιακούς συσχετισμούς, δεν εξελίχθηκαν κι αυτοί σε Μαζικούς Δολοφόνους. Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος τον οποίο αναλύουμε είχε συγκεντρώσει επάνω του τον φονικότερο και αρνητικότερο συνδυασμό μέσα απ’ το σύνολο των χαρακτηριστικών του αστρολογικού του προφίλ. Το γιατί όμως, δεν είναι άξιο απορίας: 
 
·        Ο μεγάλος βαθμός ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που υπέστη στην παιδική του ηλικία
·        Το καταστροφικό πρότυπο που πήρε απ’ τον πατέρα του για το πώς «πρέπει» να είναι ένας «σημαντικός» άνθρωπος,
·  Το στρεβλό πρότυπο για τις σχέσεις με το άλλο φύλο που αποκόμισε παρατηρώντας τη σχέση των γονιών του
·        Αλλά και πιθανοί γονιδιακοί παράγοντες,

ήταν οι συνιστώσες που μετέτρεψαν έναν ούτως ή άλλως δύσκολο κι αυταρχικό χαρακτήρα ( που όμως διέθετε πολλά και δημιουργικά, χαρίσματα ) σ’ έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. 

Αυτή είναι άλλωστε κι η αναμφισβήτητη αλήθεια : Όλοι διαθέτουμε συγκεκριμένα εγγενή χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά μας. Δεν είναι όμως αυτά καθαυτά που αποφασίζουν την ποιότητά μας ως ανθρώπων. Αντίθετα, ο τρόπος που βιώσαμε το περιβάλλον όπου ανατραφήκαμε, κι ο τρόπος που μάθαμε να σχετιζόμαστε με τους άλλους, είναι οι παράγοντες που αποφασίζουν το πώς θα « αξιοποιήσουμε» τα χαρακτηριστικά αυτά, και το τι ποιότητας άνθρωποι τελικά θα γίνουμε.

Αλλά ας δούμε όμως από πιο κοντά, με τι « καλά» και με τι « κακά» προικίστηκε από το Σύμπαν ο Adolf Hitler πριν κάνει το ξεκίνημά του στη ζωή ….[2] 


Η προσωπικότητα


Καριέρα 

Οι συναστρίες της γέννησης ενός από τους μεγαλύτερους μαζικούς Δολοφόνους της σύγχρονης Ιστορίας έβαλαν στον τομέα της καριέρας του, ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους : Το μωρό που γεννήθηκε στο Braunau am Inn στις 20.4.1889, ήταν γραφτό να εξελιχθεί σε μια ισχυρή κι εξουσιαστική προσωπικότητα με σιδερένια θέληση, δύναμη πειθούς κι έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό. Ο ανερχόμενος Hitler θα χρησιμοποιούσε τη δύναμη του λόγου σαν «πολιορκητικό κριό» για να φέρει τον εαυτό του στο προσκήνιο και να γίνει ηγέτης της Γερμανίας, υπνωτίζοντας τα πλήθη. Σε όλη του την πολιτική πορεία θα παρέμενε εστιασμένος στους στόχους του, που θ’ αφορούσαν πάντα το κυνήγι του δικού του Μεγαλείου. 

Θα γινόταν ένα άτομο που θα σκεπτόταν πάντα με μοναδικό γνώμονα τη στυγνή λογική, και  χωρίς καθόλου συναίσθημα. Στην καριέρα του από τη μια, η στυγνή λογική θα έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα : Θα του πρόσφερε την ευθυκρισία να βλέπει απευθείας μέσα στην καρδιά του κάθε προβλήματος, και τη διορατικότητα να βρίσκει γι’ αυτό τις πιο πρακτικές λύσεις. Ωστόσο, ο παρορμητισμός κι η ισχυρή του τάση να επεμβαίνει άμεσα προκειμένου ν’ ανακτήσει τον έλεγχο των καταστάσεων, κάποιες φορές θα τον εμπόδιζε να τις διαχειριστεί συνετά, με μοιραίες συνέπειες στην πολιτική του καριέρα. Επειδή όμως όλα έχουν δύο όψεις, αυτή του η παρορμητικότητά του θα είχε κι ένα καλό : Ακόμα και μετά από επανειλημμένες αποτυχίες ο επίμονα μεγαλομανής Adolf Hitler, θα έβρισκε πάντα το κουράγιο να σηκωθεί ξανά στα πόδια του, ρισκάροντας μια καινούργια αρχή.

Στην ενήλικη φάση της ζωής του, η δράση και η επικοινωνία επρόκειτο να ήταν τα στοιχεία που αρχικά θα τον οδηγούσαν στην επιτυχία: Το γόνιμο μυαλό του θα απέδιδε στο φόρτε όταν θα συνήπτε συμφωνίες. Θα επένδυε μεγάλο κομμάτι του χρόνου του σε δημόσιες σχέσεις και ταξίδια. Τέλος, θα διέθετε το απαράμιλλο χάρισμα να συλλαμβάνει διαισθητικά τον τύπο της προσωπικότητας του κάθε συνεργάτη του, και χάρη σ’ αυτό θα γνώριζε πώς ν’ αξιοποιεί «τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση». Σε ό,τι επιδίδονταν θα τον διέκρινε η αυστηρότητα και η τελειομανία.




Προσωπική ζωή

Ωστόσο, παρά τις επικοινωνιακές τεχνικές που θα εφάρμοζε επιτυχώς στο χώρο της καριέρας του, στην προσωπική του ζωή ο Adolf Hitler θα παρέμενε ένας άνθρωπος μυστηριώδης, μοναχικός και κλεισμένος στον εαυτό του. Για να αισθανθεί άνετα θα είχε ανάγκη ηρεμίας κι απομόνωσης από αδιάκριτα μάτια. Φοβούμενος πάντα ότι οι άλλοι θα μπορούσαν να τον ελέγξουν αν διέκριναν τα πραγματικά του συναισθήματα, θα γνώριζε πώς ν’ αποφεύγει με μοναδική επιδεξιότητα τις καταστάσεις που ενδέχετο να τον ωθήσουν να χάσει τον αυτοέλεγχό του.

Σαν άντρας, δεν θα ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός. Τις σχέσεις του με το άλλο φύλο θα τις κρατούσε πάντα στο σκοτεινό παρασκήνιο θεωρώντας τις ασήμαντες σε σχέση με την καριέρα του, και θα απέφευγε συστηματικά το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Θα παραμελούσε σοβαρά τις συντρόφους του αδιαφορώντας πλήρως για τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Με τις γυναίκες της ζωής του θα ήταν συντριπτικά εξουσιαστικός και κτητικός, τα δε αισθήματά θα κινούνταν πάντα στα άκρα : Αν δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν επάνω στη γυναίκα που επιθυμούσε σαν μια αρρωστημένη αγάπη, τότε εύκολα θα μετατρέπονταν σ’ ένα αρρωστημένο μίσος.


Τέλος, αν κι αυτό θα αιφνιδίαζε πολλούς που θα τον είχαν γνωρίσει μέσα από την καριέρα του, στις προσωπικές του στιγμές αυτό το ανάλγητο άτομο θα απεκάλυπτε και μια αυθεντικά καλλιτεχνική του πλευρά : Θα του άρεσε να ζωγραφίζει και να γράφει ποιήματα. Ο αστρολογικός του χάρτης είχε προβλέψει ακόμα και το γεγονός ότι από κάποιο σημείο της ζωής του και μετά, ο Adolf Hitler θα είχε στενή επαφή με τις σύγχρονές του εφαρμογές της Ιατρικής, αλλά και θα περιβαλλόταν από κατοικίδια με τα οποία θα διατηρούσε - πράγμα αντίθετο από την απαράμιλλη σκληρότητά του απέναντι στους ανθρώπους -- μια κάποια συναισθηματική επαφή.



Πεπρωμένο

Η Βεδική αστρολογία[3] έρχεται για να συμπληρώσει το πορτραίτο αυτό, κυρίως στον τομέα του πεπρωμένου. Ποια λοιπόν ήταν γραφτό να είναι η μοίρα του ανθρώπου που κατέστρεψε τον κόσμο, σύμφωνα με τις Βέδες; 

Το παιδί που γεννήθηκε την 20η Απριλίου του 1889 από τον Αλόις και την Κλάρα Χίτλερ, ως ενήλικος δεν θα είχε καθόλου καλή εξωτερική εμφάνιση. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια, θ’ αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας κυρίως στην ψυχοδιανοητική σφαίρα : Περίεργες ιδεοληψίες ( έμμονες ιδέες )[4], όπως και την αίσθηση ότι το «Εγώ» του πολιορκούνταν από το «Εμείς», δηλαδή από τους άλλους γύρω του[5]. Σε συνδυασμό με τις διαταραχές αυτές, η επεκτατικότητα κι η σκληρότητά του θα τον οδηγούσαν να γίνει τελικά καταστροφικός όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ως δημόσιος ομιλητής θα ήταν χαρισματικός : «Επαγγελματίας ψεύτης» και λαοπλάνος, κάθε φορά θα έχτιζε μια «μαγική σχέση» με το κοινό του. Από κάποιο σημείο της ζωής του και μετά, θ’ αντιμετώπιζε και προβλήματα με το Κεντρικό του Νευρικό Σύστημα[6] και θα κινδύνευε από τη χρήση «δηλητηρίων».[7] Θα ένιωθε έντονη έλξη προς τον ασκητισμό, τον εσωτερισμό και τον μυστικισμό αλλά και προς σκοτεινότερες πρακτικές, όπως είναι η Μαγεία. 

Στην ερωτική του ζωή, θ’ αντιμετώπιζε προβλήματα ακύρωσης σε σχέση με τις γυναίκες. Θα βίωνε συνεχώς μια τεράστια σύγκρουση ανάμεσα αφενός στις πολύ έντονες σεξουαλικές του επιθυμίες και στην τάση του για σεξουαλικές παρεκκλίσεις, κι αφετέρου στην συμμόρφωση στην κοινωνική ηθική που του επέβαλε η δημόσια εικόνα του. 

Οι προβλέψεις των άστρων δεν του έδιναν ούτε μακροβιότητα, ούτε και καλό τέλος ζωής. Στη ζωή του θ’ αποκτούσε φήμη, που όμως δε θα κρατούσε. Μετά από την άνοδό του στο απόγειο της εξουσίας, θ’ ακολουθούσε η πλήρης κατάρρευση των όσων απέκτησε, ενώ η παγκόσμια ανάμνηση που θα άφηνε πίσω του θα στιγματιζόταν αιώνια από την ατίμωση και την αποτυχία. Και όντως, πέρα από την θαυμαστή ακρίβεια όλων των προηγούμενων προβλέψεων, ακόμα και το τέλος του Adolf Hitler εξελίχθηκε ακριβώς όπως το είχαν προβλέψει τα άστρα: Είχε όντως ένα βίαιο, αλλά ανώδυνο θάνατο, αυτοκτονώντας με δηλητήριο.

Η μεταθανάτια κατάσταση στην οποία τοποθετείται από τις Βέδες, είναι η χειρότερη : Μετά τον θάνατό του, η ψυχή του Χίτλερ ήταν γραφτό να ριχτεί στο έσχατο επίπεδο, το οποίο μεθερμηνευόμενο κατά τη δική μας, δυτική φιλοσοφία ισοδυναμεί με τα Αμπάρια της Κόλασης.


© Δώρα Νικολαΐδου, Μάιος 2014




[1] Εξάλλου, όπως θα φανεί και στη συνέχεια, και ο ίδιος ο Adolf Hitler πίστευε ακράδαντα στη δύναμη του πεπρωμένου και στην αστρολογία, πράγμα που όμως τον έκανε θύμα πολλών τσαρλατάνων του καιρού του, οι οποίοι ευθύνονται σ’ ένα βαθμό και για την παραπληροφόρηση που δέχθηκε πριν λάβει αποφάσεις καίριες για την έκβαση του πολέμου.
[2] Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται να πάρει αναλυτικότερες πληροφορίες για το αστρολογικό προφίλ του Adolf Hitler, μπορεί να ανοίξει τους συνδέσμους http://www.astrotheme.com/astrology/Adolf_Hitler
και
[3] Βέδες : Είναι οι αρχαιότερες Γραφές των Ινδουιστών. Αποτελούν ένα εκτεταμένο σύνολο κειμένων, γραμμένων στην Βεδική Σανσκριτική. Στα Σανσκριτικά, η λέξη «Veda» σημαίνει « Γνώση» .

[4] Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Ρατσισμός του

[5] Παράνοια, μανία καταδίωξης, Enemy complex.

[6] Συμβουλεύω τον αναγνώστη να κρατήσει εις τα υπόψιν του την πληροφορία αυτή, καθώς τα μυστικά της υγείας του Adolf Hitler σε προσεχή φάση θα μας απασχολήσουν εκτενώς.

[7] Ως « δηλητήρια» θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τόσο το δηλητήριο που ήπιε για ν’ αυτοκτονήσει, όσο και την εκτεταμένη χρήση διεγερτικών που έκανε κατά τα τελευταία χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου