Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Adolf Hitler :Τα μυστικά ενός Μαζικού Δολοφόνου, Εισαγωγή





Όλοι εμείς, που από μικρά παιδιά ακούγαμε απ’ τη γενιά των πατεράδων μας πως η πατρίδα μας βούλιαξε μες στο αίμα που άφησαν πίσω τους οι στρατιές της Βέρμαχτ και τα επίλεκτα σώματα SS της Γερμανίας του Τρίτου Ράιχ, έχουμε μέσα στις εικόνες του μυαλού μας τον Adolf Hitler ως μια μορφή μεφιστοφελική. Κάτι μεταξύ «τρελού, ψυχωσικού ηγέτη»[1] κι ενός …. «  πολύ κακού μάγου». Εναπόκειται όμως στην Ιστορία ν’ αναδείξει -μέσα από αξιολογήσεις αντικειμενικές, κι όχι από τα φαινόμενα -- το ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που με τις θεατρικές κινήσεις των χεριών και με την σαρωτική προέλαση του μυαλού του παρέσυρε σύμπασα την Υφήλιο σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωποθυσία. Ποιος ήταν ο άνθρωπος που οι ατσαλένιες του μπότες ισοπέδωσαν πόλεις, γονάτισαν οικονομίες και δοκίμασαν σκληρά όλα τα τότε  υπάρχοντα δημοκρατικά πολιτικά συστήματα… 
 
Για να έχουμε ελπίδες να το ανακαλύψουμε, θα πρέπει να τον ακολουθήσουμε από τα πρώτα του βήματα, ως παιδί, έφηβο και νεαρό αποτυχημένο ζωγράφο στη Βιέννη,  μέχρι την ανέλιξή του ως τα ύπατα αξιώματα του κόμματος του Τρίτου Ράιχ. Είναι αλήθεια βέβαια πως στην πορεία των μεταπολεμικών χρόνων πολλοί ήταν οι ιστορικοί που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν τις σκέψεις του με βάση τα ιστορικά του πεπραγμένα, χωρίς όμως απόλυτη επιτυχία.  Για το ευρύ κοινό ήταν, κι εξακολουθεί να παραμένει ακόμα και σήμερα, μια προσωπικότητα αινιγματική. Με μια και μοναδική διαφορά : Πως στις μέρες μας, η ματιά του ιστοριοδίφη μπορεί πλέον να συμπληρωθεί από τα δεδομένα που μας προσφέρουν οι  επιστήμες που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι μια συνδυαστική οπτική, που ακούει στο όνομα Ψυχο-ιστορία, και που ρίχνει άπλετο φως στον «Άνθρωπο» πίσω απ’ τα γεγονότα. 

Τι καθόρισε λοιπόν τον Adolf Hitler; Τι ήταν αυτό που έβαλε τα πρώτα θεμέλια για τη δημιουργία αυτής της ολέθριας για τις τύχες του κοσμάκη, προσωπικότητας; Η αλήθεια για το ποιος ήταν πραγματικά ο παντοδύναμος Fuhrer της Ναζιστικής Γερμανίας, βρίσκεται κλεισμένη ερμητικά στο σκοτεινό μπαούλο της παιδικής του ηλικίας, που από σήμερα και μετά θα σας βοηθήσω να ξεκλειδώσουμε.

Σημείωση της Συγγραφέως :
Συνιστώ στον αναγνώστη που ενδιαφέρεται ν’ αποκτήσει περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες για τον άνθρωπο Χίτλερ και τα γεγονότα της ζωής του, να διαβάζει τις αριθμημένες σημειώσεις που βρίσκονται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας.




[1]Σύμφωνα με την επιστημονική ψυχιατρική ορολογία, «ο τρελός» ονομάζεται « Ψυχωσικός» : ‘Άτομο που υποφέρει από ψύχωση (πχ. από κάποια μορφή σχιζοφρένειας ).
Στις περιπτώσεις αυτές, στο μυαλό του πάσχοντος ατόμου η παράλογη φαντασία εισβάλλει στην αίσθηση της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα το άτομο να ζει και να δρα υποκινούμενο από εσωτερικές, δικές του εικόνες, που καμία σχέση δεν έχουν τελικά με την πραγματικότητα. Όταν κάποιος ψυχωσικός προβαίνει σε πράξεις εκτός νόμου ( φόνο, εμπρησμό, κλπ ) είναι σαφές ότι δεν έχει καμία επίγνωση ότι αυτό που κάνει είναι κακό, δεδομένου ότι βρίσκεται « αλλού», και έτσι αγνοεί παντελώς τους νόμους που διέπουν την κοινωνία όπου ζει.
Ήταν λοιπόν ο Adolf Hitler πραγματικά ψυχωσικός, ή όχι; Και άρα μπορούμε να τον καταδικάσουμε για τις πράξεις του, ή θα έπρεπε να πάρει άφεση αμαρτιών ως μη έχων σώας τας φρένας; Αυτό το ερώτημα, όπως και πολλά άλλα που θα προκύψουν στη συνέχεια, μένει ν’ απαντηθεί από την τελική αποτίμηση της προσωπικότητάς του σε σχέση με τις πράξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου